Editura
Autori
Contact
0 produse in cos  

Analiza de risc în domeniul rutier

Umbra
Analiza de risc în domeniul rutier Autori: Brăcea Ion Florentin
Colectia: Siguranţă Naţională
ISBN: 978-973-1877-96-9
Pagini: 144+vi
An aparitie: 2013
Descriere scurta: Referat de cercetare ştiinţifică

Politica Uniunii Europene în domeniul siguranţei rutiere are ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră, care să permită deplasarea sigură şi ecologică a cetăţenilor pe drumurile din întreaga Europă. Ea trebuie să promoveze principiul egalităţii între toţi participanţii la trafic, prin eforturi concentrate de creştere a siguranţei rutiere pentru cei mai vulnerabili dintre aceştia.

Siguranţa rutieră începe cu prevenirea accidentelor care, deşi pare, la prima vedere, o acţiune costisitoare, rămâne cea mai eficientă modalitate de reducere a numărului victimelor accidentelor rutiere.

Prevenirea este o acţiune continuă care durează ani de zile, iar impactul ei se observă în special pe termen mediu sau lung. Din păcate însă, nimeni nu a reuşit încă să reducă accidentele rutiere la zero. Ele continuă să aibă loc şi în cele mai avansate ţări din lume. Acesta este motivul pentru care, pe lângă acţiunile de prevenire, trebuie dezvoltat sistemul de intervenţie care să ducă la reducerea mortalităţii şi a invalidităţii, ca rezultat al accidentelor rutiere.