Editura
Autori
Contact
0 produse in cos  

Enciclopedie didactica de matematica

Umbra
Enciclopedie didactica de matematica Autori: Bobancu Vasile
Colectia: Manuale. Tratate. Monografii
ISBN: 978-973-8470-81-1
Pagini: 568+viii
An aparitie: 2007
Descriere scurta: Concepte matematice uzuale - exemplificari, aplicatii, desene, informatii etimologice si istorice; biografii rezumative ale unor personalitati din domeniul matematicii.

Definiţiile - formulate la nivelul materiei circumscrise programelor şcolare, cu dezvoltari, pentru a da o privire de ansamblu asupra notiunilor redate - sunt bazate pe notiunile de multime si functie, raliindu-se tendintelor contemporane in matematica, dat fiind ca teoria multimilor furnizeaza o unificare, o baza comuna ramurilor matematicii, iar conceptelor confera claritate si precizie.

Pentru ca lucrarea sa fie accesibila si elevilor din clasele primare si gimnaziale, unele notiuni s-au definit prin dubla formulare si s-a mentionat pronuntarea aunor notatii, simboluri.

Staruind sa realizam un continut bogat in informatii acestei restranse enciclopedii, avem convingerea ca ea va corespunde necesitatii de a pune la indemana elevilor si profesorilor, studentilor si tuturor celor interesati, terminologia, conceptele si problematica de baza ale matematicii, precum si un util instrument de lucru si de informare rapida.