Editura
Autori
Contact
0 produse in cos  

Fizica. teste grila cu solutii pentru bacalaureat si admitere

Umbra
Fizica. teste grila cu solutii pentru bacalaureat si admitere Autori: Cone Gabriela
Colectia: Fair Partners Junior
ISBN: 978-8470-23-4
Pagini: 240+vi
An aparitie: 2006
Descriere scurta: Mecanica; Termodinamica; Electricitate si magnetism; Modele atomice
*Pret (TVA inclus): 20.00 lei
*Se adauga taxele de expeditie, in functie de modalitatea de expediere.

Lucrarea se adreseaza candidatilor la examenul de bacalaureat si la concursul de admitere in invatamantul tehnic superior. Problemele propuse sunt enuntate sub forma unor teste grila cu mai multe raspunsuri, din care rezolvitorul va trebui sa-l aleaga pe cel corect, evident dupa rezolvarea problemei.

Continutul problemelor acopera intreaga  programa scolara ceruta la astfel de examinari (mecanica, termodinamica, fenomene electrice si magnetice). Problemele sunt insotite de rezolv ari,  in care se evidentiaza etapele rationamentului in rezolvarea problemei, cu mentionarea legii sau artificiului utilizat si cu precizarea raspunsului corect. La testele cu intrebari teoretice, acolo unde raspunsul nu se g aseste chiar in lectiile din manual, este justificat raspunsul corect.

Datorita prezentarii problemelor sub forma de teste cu un singur raspuns corect din mai multe propuse, acestea au o singura intrebare, dar care, in general, presupune calculul succesiv al mai multor marimi fizice. Astfel, problemele pot fi utilizate si de profesori la clasa, fara a se oferi mai multe raspunsuri posibile. In acest sens, aceasta adaptare poate fi un exercitiu pentru profesori.

Problemele din aceasta lucrare sunt concepute cu gandul la viitorii candidati la concursul de admitere la Universitatea Politehnica din Bucuresti, dar evident, continutul testelor nu este particularizat pentru acestia. Acestea sunt la fel de utile pentru toti candidatii la concursul de admitere in invatamantul superior tehnic.