Editura
Autori
Contact
0 produse in cos  

Geometrie diferentiala. Ecuatii diferentiale

Umbra
Geometrie diferentiala. Ecuatii diferentiale Autori: Radu Constantin
Colectia: Manuale. Tratate. Monografii
ISBN: 973-8470-26-9
Pagini: 192+viii
An aparitie: 2004
Descriere scurta: Note de curs
*Pret (TVA inclus): 20.00 lei
*Se adauga taxele de expeditie, in functie de modalitatea de expediere.

Lucrarea de fata, structurata in  doua parti,  contine intregul material pentru partea a doua a cursului  "Algebra, geometrie si ecuatii diferentiale", inclus in  planul de studiu al facultatilor cu profil mecanic, din cadrul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti si nu numai.

In prima parte, dedicata geometriei diferentiale, sunt prezentate curbele plane si in spatiu precum si suprafetele. Partea a doua, consacrata ecuatiilor diferentiale si cu derivate partiale, contine studiul ecuatiilor diferentiale de ordinul intai si de ordin superior, al sistemelor liniare, al ecuatiilor cu derivate partiale de ordinul intai, liniare si cvasiliniare. Sunt facute ample referiri in legatura cu liniile si suprafetele de camp si sunt prezentate aplicatii deosebit de interesante din domeniul ingineresc. Fiecare parte se incheie cu cate un set cu probleme propuse, iar la sfarsit este inclus un set cu probleme recapitulative, menit a oferi orientari concrete in vederea examinarii.

Materialul este redactat riguros, dar si accesibil, cu aplicatii ierarhizate pe grade de dificultate, chiar daca autorul nu a mentionat explicit acest lucru. Legaturile facute cu celelalte discipline de studiu fac din aceasta lucrare un instrument valoros, care poate fi consultat cu folos si dupa absolvirea primului an de studiu.

Autorul este o personalitate cu o indelungata experienta in domeniu, avand  numeroase lucrari publicate de edituri cu prestigiu. Tocmai aceasta face ca, in ciuda dificultatii subiectului, materialul inclus sa se prezinte intr-o forma placuta si su a fie usor asimilabil de cititor. Iata de ce aceasta carte se adreseaza nu numai studentilor i n inginerie, de la profilul mecanic, dar si celor de la alte profile, cadrelor didactice, fie ele tinere sau cu experienta.