Editura
Autori
Contact
0 produse in cos  

Matematica. Exercitii si probleme pentru clasa a XII-a

Umbra
Matematica. Exercitii si probleme pentru clasa a XII-a Autori: Giuclea Adina, Raduinea Cecilia
Colectia: Fair Partners Junior
ISBN: 978-973-1877-15-0
Pagini: 160+x
An aparitie: 2008
Descriere scurta: Auxiliar curricular
*Pret (TVA inclus): 20.00 lei
*Se adauga taxele de expeditie, in functie de modalitatea de expediere.

Prezenta culegere a fost gândită şi redactată pentru a veni în sprijinul elevilor de clasa a XII-a, profilul real, specializarea ştiinţele naturii, cât şi pentru profilul tehnologic (servicii, resurse, tehnic, cu toate calificările profesionale), oferind exerciţii şi probleme de trei tipuri: exerciţii pentru însuşirea cunoştinţelor de bază, exerciţii cu grad mediu de dificultate şi exerciţii cu nivel sporit de dificultate.

Deoarece cărţile de specialitate în acest domeniu nu oferă prea multe alternative pentru aceste specializări (M2), am considerat că acest material vine şi în sprijinul profesorilor care predau la acest tip de clase, chiar şi cele din ruta progresivă S.A.M., culegerea constituind un suport cu adevărat util pentru activitatea didactică la clasă, dar şi pentru munca individuală a elevilor, pentru tema de acasă.

Lucrarea parcurge toate conţinuturile cuprinse în programa şcolară pentru clasa a XII-a şi cea de bacalaureat, dar având în vedere că elevii vor susţine la sfârşitul anului examenul de bacalaureat şi că o mare parte dintre orele alocate acestei discipline, în al doilea semestru, sunt ore de pregătire pentru acest examen final, materialul oferă elevilor probleme recapitulative şi modele de subiecte.
Prin exerciţiile şi problemele propuse, culegerea poate fi un auxiliar eficient la manualele de liceu, care cuprind din păcate un număr mic sau prea puţin variat de exerciţii şi probleme pentru rezolvare, după fiecare capitol. De aceea, lucrarea a fost împărţită pe capitole: algebră şi analiză matematică, conţinuturile fiind aşezate în ordinea celor din programa şcolară.

Lucrarea este o bună repetiţie pentru recapitularea la clasă, pentru parcurgerea temeinică a conţinuturilor programei şi pentru pregătirea examenului de bacalaureat.

Pentru unitatea lucrării, am cuprins modele de subiecte pentru examenul de bacalaureat, precum şi programa de bacalaureat M2.